Модель ЮЛІЯ ОЛЕФІР
Фотограф ЄВА БАРДАЄВА
Макіяж КАТЕРИНА КАТАСОНОВА
Зачіска ЛОЛІТА ЛАЗУРЕНКО
Локація РЕСТОРАН «PICASSO» / ТРК «ЄВРОПА»


Ви чули прислів’я: «Скорий поспіх — людям посміх»? А я ось точно знаю у чому поспіх може стати не лише посміхом, а ще й перешкодою: у стосунках і в приготуванні страви за технологією «су-від» (sous-vide)! Повірте мені, я знаю, про що говорю. Але щоб не бути голослівною, я вам доведу.

Ось візьмемо для прикладу ідеальні стосунки й ідеальний салат. Вам подобається в ньому все: він гарний, вишуканий, з бездоганним смаком... Це я про чоловіка! А зараз розкладемо інгредієнти салату: куряча грудинка, ніжна та соковита, зелень (це не завадить і чоловікові...), болгарський перець (а ось у свої відносини можете додати трішечки гострого чілі для пікантності) та гарбуз (він також знадобиться для стосунків, якщо раптом щось піде не так, і ви, за давньою українською традицією, захочете дати гарбуза своєму обранцю). А тепер головна складова для обох «страв» — терпіння!

«Су-від» - це нова, абсолютно унікальна технологія приготування їжі, яка дозволить будь-яку страву перетворити на справжній шедевр. У перекладі з французької sous-vide означає — «в вакуумі». Суть технології полягає в тому, що продукти кладуть в спеціальний, герметично запакований, поліетиленовий пакет, та готують на водяній бані при знижених температурах довше, ніж зазвичай. Уявіть, іноді температура становить лише 55°C - 60°C, а час приготування триває понад 70 годин!

Тепер ви розумієте, навіщо вам терпіння? Те саме відбувається, коли ми будуємо ідеальні стосунки, поспіх тут ні до чого... Уникайте «точок кипіння», усі ваші вчинки мають бути виваженими та обдуманими. Ось хочеться вам відразу викласти сумісні фото в соцмережі, хочеться дзвонити і писати йому кожну хвилину, хочеться вигадати імена майбутнім дітям... Стоп!

Ми знижуємо температуру до 50°C й дивимося на його вчинки. Він завжди відповідає за свої слова, завжди ввічливий та стриманий. Можливо, додамо трішечки жару, дозволимо ніжний і стриманий поцілунок, але все ще залишаємося « в вакуумі». Точку готовності вам доведеться визначати самостійно, але, мені здається, тут на допомогу прийде інтуїція. Це я про стосунки... А ось щодо салату, то мій вже готовий, і виглядає він дуже апетитно. Мені знадобиться ще краплинка терпіння, щоб дочекатися свого хлопця, який має прийти з хвилини на хвилину. Він бездоганний! Спробуйте його обов’язково! Це я про салат...


Салат з курячою грудкою «Су-вІд», із запеченим гарбузом і мікрогріном та інші кулінарні шедеври спеціально для Вас приготує бренд-шеф ТРК «Європа» з багаторічним стажем Сергій Лиходій

СергІй ЛиходІй — шеф-повар з великої літери та корінний житель Кременчука. Сьогодні він працює одночасно в декількох ресторанах авторської та єврoпейської кухні нашого міста : «Чотири сезони», «Пікассо», «Європейський». Його енергія дозволяє не лише підтримувати кулінарний рівень цих закладів на висоті, але й постійно експерементувати, додавати в меню нові незвичні страви й дивувати відвідувачів.

В гастрономії існує один закон — коли є свіжий і якісний продукт, а повар талановитий та сміливий — найпростіша страва стає шедевром.


Ресторан «PICASSO» / ТРК «Європа»
м. Кременчук, вул. Леніна, 7 www.europa.pl.ua
Тел.: +38 (0536) 79-26-50; +38 (067) 531-05-25